nl.phhsnews.com


nl.phhsnews.com / Snelkoppelingen maken, herschikken, ordenen en verwijderen op uw Synology NAS Desktop

Snelkoppelingen maken, herschikken, ordenen en verwijderen op uw Synology NAS Desktop


Als u merkt dat u routinematig dezelfde hulpprogramma's en toepassingen gebruikt op uw Synology NAS, is het zinvol om de lay-out van uw virtuele werkruimte om uzelf een hoop onnodige verplaatsingen in het menusysteem te besparen.

Standaard parkeert het besturingssysteem op Synology NAS-eenheden, DiskStation Mananger, vier handige snelkoppelingen op de "desktop": Pakketcentrum (waar u apps installeren en beheren), Configuratiescherm (waren u de OS-instellingen bij en past u de instellingen aan), File Station (waar u de bestanden op uw NAS kunt doorbladeren en beheren) en DSM Help (het helpsysteem voor uw NAS). Om toegang te krijgen tot extra geïnstalleerde applicaties, standaard of door de gebruiker toegevoegd, moet u op het menupictogram in de linkerbovenhoek van het bureaublad tikken, zoals hieronder te zien is.

Om een ​​snelkoppeling toe te voegen, selecteert u eenvoudigweg de snelkoppeling voor welke toepassing dan ook die u op de desktop wilt parkeren. In het onderstaande voorbeeld hebben we "Photo Station" geselecteerd. Houd de muis ingedrukt en selecteer het pictogram door het naar het bureaublad te slepen.

De snelkoppeling staat nu op het bureaublad onder aan de kolom met snelkoppelingen.

Je kunt het laten waar het is of je kunt een van de drie dingen doen. U kunt erop klikken en vasthouden om het te slepen, de pictogrammen opnieuw te ordenen naar uw eigen voorkeur, of u kunt het zelfs boven een ander pictogram houden om een ​​groep te maken, vergelijkbaar met hoe mobiele besturingssystemen zoals iOS omgaan met applicatiegroepering. Eenmaal gemaakt, kunt u de "Nieuwe groep" hernoemen door op de naam te klikken en deze te vervangen.

Tenslotte, als u besluit dat u de snelkoppeling op het bureaublad niet nodig hebt, kunt u opnieuw klikken en vasthouden, maar dan slepen snelkoppeling naar het menupictogram / werkbalkgebied. Het snelkoppelingspictogram wordt bijgewerkt met een rood minteken en wordt bij vrijgave van het bureaublad verwijderd (maar is nog steeds toegankelijk via het hoofdmenu van de toepassing).

Dat is alles: met een beetje tweaking kunt u uw meest gebruikte Synology NAS-tools binnen handbereik brengen.


Een apparaat verwijderen uit uw Netflix Downloads Toewijzing

Een apparaat verwijderen uit uw Netflix Downloads Toewijzing

Met Netflix kunt u sommige programma's downloaden naar uw apparaat, zodat u kunt blijven kijken terwijl u in een vliegtuig zit, vast in de metro , of wil je je mobiele data gewoon niet gebruiken. U kunt echter alleen shows downloaden op maximaal vier apparaten. Als u ooit nog een wilt toevoegen, moet u eerst de autorisatie voor een ander intrekken.

(how-top)

Instellen en aanpassen van de modus Niet storen Op de Echo Show

Instellen en aanpassen van de modus Niet storen Op de Echo Show

Nu Amazon Echos oproepen en berichten kan ontvangen, is het slechts een kwestie van tijd voordat u ziek wordt van alle meldingen . De Echo Show kan de meest invasieve zijn, waardoor geïmproviseerde videogesprekken of Drop Ins mogelijk worden en je evenementen of nieuws laten zien. Ga als volgt te werk om de modus Niet storen in de Echo Show in te schakelen, zodat u 's nachts wat rust en stilte kunt krijgen.

(how-top)