nl.phhsnews.com


nl.phhsnews.com / Wat is "backupd" en waarom wordt dit op mijn Mac uitgevoerd?

Wat is "backupd" en waarom wordt dit op mijn Mac uitgevoerd?


U ziet een proces met de naam "backupd" tijdens het gebruik van Activity Monitor. Wat is dit proces en waarom draait het op je Mac?

GERELATEERD: Wat is dit proces en waarom werkt het op mijn Mac?

Dit artikel maakt deel uit van onze doorlopende serie waarin verschillende gevonden processen worden toegelicht in Activity Monitor, zoals kernel_task, hidd, mdsworker, installd, WindowServer, blued, launchd en vele anderen. Weet niet wat die services zijn? Beter beginnen met lezen!

Daemons zijn processen die op de achtergrond in macOS worden uitgevoerd. Het proces backupd is de daemon die Time Machine aandrijft - de beste manier om een ​​back-up van je Mac te maken. De daemon back-up maakt elk uur een back-up van je bestanden, wat betekent dat wanneer je Time Machine-back-up loopt, je een back-up zult zien van wat CPU en geheugen gebruiken. Mogelijk hebt u ook een gerelateerd proces opgemerkt in Activity Monitor genaamd backupd-helper. Met dit proces kunt u uw back-upschijf op tijd verbinden voor het uitvoeren van uw back-ups, met name als de back-uplocatie zich op het netwerk bevindt.

Hoe u kunt zien of de tijdmachine wordt uitgevoerd

Als u ziet dat backupd resources gebruikt, is Time Machine waarschijnlijk iets doen. U kunt dit bevestigen door naar Systeemvoorkeuren> Tijdmachine te gaan, waar u de voortgang van eventuele huidige back-ups kunt bekijken.

Als er een back-up wordt uitgevoerd, gebruikt backupd middelen. Als u een snellere manier wilt om dingen te controleren, kunt u het menubalkpictogram inschakelen door het vakje onder aan het venster "Tijdmachine" aan te vinken. U kunt dan controleren wat Time Machine doet door op het bijbehorende pictogram op uw menubalk te klikken.

Over het algemeen moet backupd uw systeem niet vertragen. Standaard is Time Machine zo geconfigureerd dat het het resourcegebruik zo beperkt dat het niet onderbreekt wat u aan het doen bent.

Als u een opdracht voor het versnellen van de tijdmachine uitvoert

Als back-up werkelijk is met gebruik van veel rekenkracht (tot het punt waarop het de dingen vertraagt), is er een kans dat je daar een handje van hebt. Al jaren zijn er artikelen verschenen waarin wordt uitgelegd hoe je Time Machine kunt versnellen door een bepaald commando uit te voeren dat de beperking van de beperking wegneemt. Dit is mogelijk een goed idee de eerste keer dat u Time Machine uitvoert, omdat het die eerste back-up ernstig kan versnellen, maar het is geen goed idee om dit op lange termijn te laten staan.

De opdracht die uw back-ups versnelt, is als volgt :

sudo sysctl debug.lowpri_throttle_enabled = 0

Voer de volgende opdracht uit om dit ongedaan te maken:

sudo sysctl debug.lowpri_throttle_enabled = 1

Hiermee wordt de beperking opnieuw ingeschakeld, waardoor Time Machine niet vertraagt jouw systeem.

Photo Credit: Andrew Neel


Bypass en reset het wachtwoord voor elk besturingssysteem

Bypass en reset het wachtwoord voor elk besturingssysteem

Wachtwoorden kunnen worden gereset of omzeild op elk besturingssysteem, dus zelfs als u de uwe bent vergeten, kan er een ingang zijn. Dit betekent ook dat kwaaddoeners waarschijnlijk toegang tot uw systeem kunnen krijgen als ze er toegang toe hebben - en dat is veel gemakkelijker dan u denkt. GERELATEERD: Waarom een ​​Windows-wachtwoord niet voldoende is om uw gegevens te beschermen Hieronder wordt uitgelegd hoe je het wachtwoord kunt omzeilen in Windows, MacOS en Linux, maar eerst: als je jezelf wilt beschermen tegen anderen die deze truc met je gebruiken, moet je codering inschakelen.

(how-top)

De functionaliteit van het vergrendelingswerkstation uitschakelen (venster + L) in Windows

De functionaliteit van het vergrendelingswerkstation uitschakelen (venster + L) in Windows

Standaard blokkeert Windows + L-toetsencombinaties Windows, dus u moet uw wachtwoord opnieuw typen om te gebruiken de computer. Als je merkt dat je per ongeluk die combinatie per ongeluk raakt - en je hebt niet echt de behoefte om Windows te vergrendelen - dan kun je dit uitschakelen. Windows-versies die teruggaan naar Windows 2000 hebben je de mogelijkheid gegeven om te vergrendelen uw werkstation.

(how-top)