nl.phhsnews.com


nl.phhsnews.com / Locatieretracking uitschakelen of configureren in Windows 10

Locatieretracking uitschakelen of configureren in Windows 10


Windows 10 bevat een hele reeks nieuwe privacy-instellingen, allemaal belangrijk op zich, maar misschien niet zoveel als de locatie-instellingen . Als u privacybewust bent, wilt u ze zeker verder onderzoeken.

De privacy-instellingen van Windows 10 zijn, althans in de meest recente versie, veel uitgebreider en uitgebreider dan die van Windows 8.1.

De privacyinstellingen van Windows 8.1 ontbreken redelijk. Er zijn wat basisdingen hier, maar niets wat we moeten verwachten te vinden op een modern besturingssysteem.

Een van de belangrijkste aspecten van een reeks privacyopties zijn de locatie-items, omdat die u en uw apparaat gaan binden naar een plek, onthullend waar je bent en waar je bent geweest. Gelukkig bevat Windows 10 een betere set van locatie-georiënteerde privacy-instellingen, die we vandaag gedetailleerder willen bespreken.

Locatie globaal of individueel uitschakelen

Het eerste en belangrijkste verschil tussen Windows 8.1 en Windows 10 is dat in het laatste geval kunt u de locatie nu globaal uitschakelen, dus is deze uitgeschakeld voor alle gebruikersaccounts op dat apparaat, of afzonderlijk, wat betekent dat elke gebruiker zijn eigen locatie-instellingen kan instellen.

Open eerst de instellingen in Windows 10 en klik op de Privacygroep. Als u de locatie alleen voor dat account wilt uitschakelen, klikt u op de knop onder 'Locatie' op 'Uit'.

Als u de locatie van het gehele apparaat wilt uitschakelen, klikt u echter op de knop 'Wijzigen'. die vervolgens een nieuw venster opent, zodat u de "Locatie voor dit apparaat" kunt uitschakelen.

Als u besluit om uw locatie aan te laten, zijn er nog meer opties die u moet uitchecken. Allereerst is er uw "Locatiegeschiedenis". De geschiedenis wordt voor een 'beperkte tijd' opgeslagen voor de behoefte aan bepaalde apps en services die ervan afhankelijk zijn.

Klik op de juiste knop om de geschiedenis op uw apparaat te wissen.

Onder de optie voor de overzichtelijke geschiedenis staan ​​de apps die daadwerkelijk uw locatie peilen wanneer u ze gebruikt. Dit is niet anders dan in Windows 8.1, en u hoeft alleen maar door te gaan en op "Uit" of "Aan" te klikken alle apps die u wilt weigeren of (respectievelijk) toestemming verlenen om uw locatie te openen.

Tot slot is er een nieuwe "Geofencing" optie. Als je niet weet wat geofencing is, heb je geluk want we hebben een geweldig artikel dat dit uitlegt.

In Windows 10, als je een app hebt die je locatie gebruikt voor geofencing, wordt deze weergegeven onder de kop. U kunt dan voorkomen dat apps uw locatie gebruiken voor geofencing door ze uit te schakelen.

Dat is het dus voor de locatie-instellingen van Windows 10. Microsoft heeft duidelijk meer tijd en aandacht besteed dan in Windows 8.1.

Het is belangrijk om op te merken en te begrijpen, maar deze locatie-instellingen zijn alleen van toepassing op apps die verschijnen in de lijst "Kies apps die uw locatie kunnen gebruiken" en andere apps, of dit nu een browser is of een ander desktopprogramma, kunnen uw locatie mogelijk nog steeds vinden met behulp van uw IP-adres en andere basisinformatie. In dergelijke gevallen moet u de privacy-instellingen van elke app dienovereenkomstig aanpassen.

Als u vragen of opmerkingen heeft die u wilt delen, raden we u aan uw feedback achter te laten op ons discussieforum.


Hoe maak je de Bash-prompt Verander kleuren wanneer aangemeld bij een server?

Hoe maak je de Bash-prompt Verander kleuren wanneer aangemeld bij een server?

Als je de hele werkdag toegang hebt tot meerdere servers, dan kun je vertellen met welke je werkt op een dag een blik op basis van een kleurenschema kan erg handig zijn. De SuperUser Q & A-post van vandaag helpt een lezer om een ​​kleurrijk nirvana in zijn werkomgeving te bereiken. De vraag en antwoordsessie van vandaag komt tot ons dankzij SuperUser - een onderdeel van Stack Exchange, een door de gemeenschap gestuurde groep van Q & A-websites.

(how-to)

Iedereen met uw Mac kan uw wachtwoord omzeilen tenzij u deze

Iedereen met uw Mac kan uw wachtwoord omzeilen tenzij u deze

Uitvoert Het is onmogelijk om een ​​apparaat volledig te beschermen tegen fysieke toegang door een aanvaller. Maar tenzij u uw Mac op de juiste manier instelt, hoeft u alleen maar opnieuw op te starten en enkele seconden om uw wachtwoord te omzeilen - of uw harde schijf te wissen. Voor al het gepraat over beveiligingsproblemen, de mogelijkheid voor iedereen om snel een Mac te veranderen wachtwoord wordt zelden overwogen.

(how-to)