nl.phhsnews.com


nl.phhsnews.com / Zijn foto's met een locatielabel echt een privacykwesties?

Zijn foto's met een locatielabel echt een privacykwesties?


Wanneer u een foto maakt met uw smartphone (of een moderne digitale camera), worden de GPS-coördinaten van de foto vastgelegd en in de afbeelding ingesloten metadata of EXIF. Op deze manier kan uw telefoon een kaartweergave van uw fotobibliotheek weergeven.

U kunt natuurlijk ook geotagging uitschakelen. Hier leest u hoe u dit op iOS en Android moet doen, maar doet het er echt toe? Er zijn genoeg angstige artikelen die zeggen dat de wereld jouw kinderen zal vinden als je foto's van hen op sociale media deelt, maar is het hun enige verdienste? Laten we eens kijken naar enkele van de meest gebruikelijke methoden voor het delen van foto's en zien.

Direct delen van foto's via e-mail, tekstberichten of andere middelen

Als u een afbeeldingbestand rechtstreeks met iemand deelt, neemt u ook de ingesloten metadata op . Dit betekent dat als je het naar ze e-mailt, het een sms stuurt of een gedeelde map gebruikt in een dienst zoals Dropbox of Google Drive, ze de GPS-coördinaten hebben waar je het hebt genomen.

Dit klinkt misschien eng, maar laten we teruggaan dingen omhoog. Hoeveel mensen stuur je foto's die je niet al weet waar je woont? In de overgrote meerderheid van de tijd deel ik afbeeldingen met familie en vrienden; Ik weet zeker dat jij dat ook bent. Als je nu iemand foto's stuurt van een auto of een gameconsole die ze overwegen om van je af te kopen, kan het een beetje anders zijn. Ga in dat geval meteen verder en verwijder de metadata (hier is hoe het moet worden gedaan op iOS en Android) voordat u de foto's verzendt.

Foto's uploaden naar Facebook

Als u de metadata bekijkt van een afbeelding die u downloadt van Facebook zie je er geen.

Als iemand 'sociale media' zegt, praten ze bijna altijd over Facebook en als het op Facebook aankomt, kun je foto's met geotags veilig uploaden. Tijdens het uploadproces verwijdert Facbook alle metadata - inclusief de locatie - van de afbeelding, zodat niemand deze van je profiel kan krijgen.

GERELATEERD:

Hoe het voor mensen moeilijker wordt om jouw te vinden Facebook-account Dit wil niet zeggen dat je niet moet zorgen dat je Facebook-account zo privé mogelijk is. Het betekent alleen dat het delen van een foto niet iedereen gaat vertellen waar je woont.

Afbeeldingen delen op Instagram

Het is niet verwonderlijk dat Instagram, gezien het eigendom is van Facebook, foto's op dezelfde manier behandelt. Wanneer u ze uploadt, worden de EXIF-gegevens verwijderd. U kunt ervoor kiezen om de locatie van de foto op Instagram te plaatsen, maar deze wordt niet opgehaald uit de geotaggegevens. In plaats daarvan gebruikt het GPS van je telefoon om te vinden waar je nu bent en worden locaties in de buurt voorgesteld. (Dat is de reden waarom als u een foto later deelt, dit uw huidige locatie zal voorstellen, niet degene in de buurt van waar de foto is genomen.)

Afbeeldingen delen op Twitter

Twitter, zoals Facebook en Instagram, verwijdert alle EXIF-gegevens van de afbeeldingen die u uploadt met uw tweets. Niemand zal je locatie van je foto's daar vinden.

GERELATEERD:

Locatie delen uitschakelen op Twitter's mobiele apps Twitter heeft echter een ander probleem: je kunt je exacte locatie samen met een Tweet delen . De afbeelding die u bijvoegt, heeft mogelijk niet de GPS-coördinaten van uw huis, maar de Tweet kan dat zeker. Zoals altijd, is er een manier om dit uit te schakelen.

Afbeeldingen delen op Reddit en Imgur

Of u nu de eigen uploadfunctie van Reddit of de populaire Imgur van derden gebruikt, het resultaat is hetzelfde als bij de andere sociale netwerken: de EXIF-gegevens, inclusief de geotags, zijn uitgekleed tijdens het uploaden ervan. Dat wil niet zeggen dat je geen afbeeldingen met EXIF-gegevens op Reddit zult vinden; als iemand een link naar een afbeelding plaatst die wordt gehost door een service die wel geotags of eigen afbeeldingen host, is deze daar wel, maar het betekent wel dat het zeer onwaarschijnlijk is dat je een foto per ongeluk deelt met EXIF-gegevens.

Delen Afbeeldingen op Flickr en 500px

De enige grote sociale netwerken die niet automatisch locatiegegevens strippen wanneer u afbeeldingen uploadt, zijn foto's die daadwerkelijk aan fotografie zijn gewijd, zoals Flickr en 500px. Voor deze sites is het weergeven van metadata zoals camera, lens, sluitertijd en diafragma een belangrijk onderdeel van het gesprek rondom de afbeeldingen.

Nu hoeft u de geotaggegevens niet te delen; beide sites bieden u de mogelijkheid om deze uit te sluiten wanneer u uw foto's uploadt. Het is alleen dat het niet automatisch wordt verwijderd.

GERELATEERD:


Realiseert u zich hoeveel u uw locatie deelt? Geotags zijn echt niet het enge waar ze soms op worden afgebeeld. Het is zeer onwaarschijnlijk dat u per ongeluk uw locatie deelt met alleen een foto. Het is het beste om geen privé-informatie openbaar op sociale media te plaatsen, maar je kunt er wel mee wegkomen door de meeste foto's volledig veilig te delen. Natuurlijk kun je het verwijderen voordat je het publiceert, als je wilt - immers beter dan genezen - maar meestal maakt het waarschijnlijk niet uit.

En als je zeker wilt weten, kun je altijd downloaden enkele foto's van een sociaal netwerk waarover u zich zorgen maakt en bekijk de EXIF-gegevens. Als er geotags zijn, zie je deze.


Waarom wordt het scherm van mijn Android-telefoon willekeurig ingeschakeld?

Waarom wordt het scherm van mijn Android-telefoon willekeurig ingeschakeld?

Als u hebt gemerkt dat het scherm van uw telefoon wordt ingeschakeld zonder dat u de telefoon aanraakt of wanneer u het opraapt, is dat te danken aan een (enigszins) nieuwe functie in Android genaamd "Ambient Display". Dit is wat het is en hoe het uit te schakelen. Wat is Ambient Display? Ambient Display is terug geïntroduceerd in Android 5.

(how-top)

Kan andere mensen de tweets zien die ik leuk vond?

Kan andere mensen de tweets zien die ik leuk vond?

Misschien denkt u dat retweets openbaar zijn en vind-ik-leuks privé zijn. In zekere zin is dit logisch: alles wat je retweet wordt meteen naar je volgers gepusht en Twitter maakt helemaal niet duidelijk wat er gebeurt als je een tweet leuk vindt. Maar je likes zijn niet privé. Iedereen die wil, kan bladeren door alles wat je leuk vond, en Twitter kan beslissen om ze naar je volgers te verwijzen.

(how-top)