nl.phhsnews.com


nl.phhsnews.com / Hoe weet Android dat een Wi-Fi-netwerk snel of langzaam is voordat ik verbinding maak?

Hoe weet Android dat een Wi-Fi-netwerk snel of langzaam is voordat ik verbinding maak?


Google heeft onlangs een nieuwe functie in Android 8.1 Oreo geïntroduceerd die laat zien hoe goed een openbaar Wi-Fi-netwerk is voordat je er verbinding mee maakt. Met eenvoudige termen als Slow, OK, Fast en Very Fast kunt u snel zien of een netwerk de moeite waard is om verbinding mee te maken, of wilt u liever gewoon blijven hangen met mobiele gegevens.

Hoe kent Google de Kwaliteit van een netwerk?

GERELATEERD: De wifi-assistent van Android gebruiken om veilig verbinding te maken met openbare wifi-netwerken (en gegevens opslaan)

Android maakt gebruik van de functie Usage & Diagnostics om crowdsourcen Deze data. Wanneer u uw telefoon verbindt met een open netwerk, bijvoorbeeld bij Starbucks, wordt de snelheid van dit netwerk (samen met andere informatie) gedeeld met Google. Op een voldoende lange tijdlijn, aangezien mensen verbinding blijven maken met het netwerk en de informatie wordt gedeeld met Google, wordt een basislijn voor snelheid en betrouwbaarheid vastgesteld.

Zodra die basislijn duidelijk is, kan de functie Network Ratings u betrouwbaar vertellen hoe goed een netwerk is voordat je er verbinding mee maakt ... zolang het maar populair genoeg is. Je lokale moeder en pop-coffeeshop krijgt misschien geen beoordeling, of kan langer duren, als het minder verhandeld wordt dan de lokale Starbucks.

Dus verzamelt Google gegevens van mij? I Do not Like That!

In een wereld waar persoonlijke informatie wordt gedeeld, is een voortdurende zorg voor velen, zou je nalaten om niet minstens af te vragen hoe veilig deze functie is, vooral op de delen einde. Het korte antwoord is dat de gegevens, zoals de meeste gedeelde gegevens, anoniem zijn. Google verzamelt niet wat u doet terwijl u bent verbonden met deze openbare netwerken, hoewel we zeker moeten vermelden dat u toch niets persoonlijks zou moeten doen terwijl u toch op een openbaar netwerk bent, alleen de meest elementaire gegevens.

GERELATEERD: Realiseert u zich hoeveel u uw locatie deelt?

Natuurlijk is de functie Gebruik & Diagnostiek die wordt gebruikt om de netwerkgegevens te verzamelen, meer dan net netwerkgegevens. Dit is een zeer algemene tool voor het verzamelen van gegevens, waarmee Google producten en services voor iedereen kan verbeteren. Dit omvat uw batterijniveau, hoe vaak apps worden geopend en de kwaliteit / lengte van netwerkverbindingen voor zowel Wi-Fi als Bluetooth.

Google geeft ook meer informatie over het gebruik van deze informatie op de ondersteuningspagina Usage & Diagnostics, maar hier is de relevante bit:

Google gebruikt gebruiks- en diagnostische informatie om producten en services te verbeteren, zoals Google-apps en Android-apparaten. Alle informatie wordt gebruikt in overeenstemming met het Privacybeleid van Google.

Google kan bijvoorbeeld gebruiks- en diagnostische informatie gebruiken om te verbeteren:

  • Levensduur van de batterij
    Google kan informatie gebruiken over wat de meeste batterij op uw apparaat gebruikt om te helpen maak gemeenschappelijke functies gebruik minder batterij.
  • Vastlopen of bevriezen op apparaten
    Google kan informatie gebruiken over wanneer apps crashen en vastlopen op uw apparaat om het Android-besturingssysteem betrouwbaarder te maken.

Sommige samengevoegde informatie kan partners helpen , zoals Android-ontwikkelaars, maken hun apps en producten ook beter.

Als u niet aan boord bent om dit soort gegevens terug te sturen naar Google, is het gelukkig optioneel.

Hoe Gebruik & Diagnostiek delen uit te schakelen

Als u Gebruik en diagnose delen wilt uitschakelen, opent u het instellingenmenu van uw telefoon door het meldingenpaneel te trekken en op het tandwielpictogram te tikken.

Scrol hier omlaag naar Google en tik erop.

Tik op de drie stippen in de rechterbovenhoek in de hoek en kies vervolgens 'Gebruik en diagnose' cs "

Schuif de schakelaar hier af en je bent weg. Er wordt geen informatie meer gedeeld vanaf je telefoon, maar je ziet nog steeds alle voordelen van de informatie die is gedeeld met andere gebruikers, zoals netwerkbeoordelingen.


Hoe u uw webcam uitschakelt (en waarom u zou moeten)

Hoe u uw webcam uitschakelt (en waarom u zou moeten)

Eens een zorg die de provincie van de paranoïde was, hebben jarenlange rapporten en onthullingen het al snel duidelijk gemaakt dat mensen echt kunnen spioneren via je webcam. Dit is waarom je de jouwe zou moeten uitschakelen of bedekken. TL; DR-versie: Script-kiddie hackers en tieners kunnen gemakkelijk toegankelijke tools en phishing-technieken gebruiken om webcams van argeloze mensen te kapen, vaak van wie ze weten, en bekijk ze via hun camera.

(how-top)

Uw pen en de bijbehorende knoppen configureren op Windows 10

Uw pen en de bijbehorende knoppen configureren op Windows 10

Windows 10 heeft een nieuw deelvenster met peninstellingen bij de jubileumupdate. Als uw apparaat een pen of een ander soort stylus heeft, kunt u precies aanpassen hoe het werkt en wat de knoppen doen in het venster Instellingen. Deze eerder vereiste apparaatspecifieke apps zoals de Microsoft Surface-app voor het configureren van de Surface Pen op Oppervlakte-apparaten.

(how-top)