nl.phhsnews.com


nl.phhsnews.com / Alleen specifieke mappen synchroniseren Met instructies

Alleen specifieke mappen synchroniseren Met instructies


synchroniseert Dropbox standaard alles met al uw computers. Maar misschien is dat niet wat je wilt. Met Dropbox kun je met plezier kiezen welke mappen met welke computers worden gesynchroniseerd. Het wordt selectieve synchronisatie genoemd, maar om het te vinden, moet je een beetje graven.

Zoek eerst het Dropbox-pictogram in je systeemvak. In Windows is de kans groot dat u op de pijl-omhoog aan de linkerkant van uw systeemvak moet klikken om de pictogrammen waarop zelden wordt geklikt te zien. Op een Mac bevindt dit zich in uw menubalk.

Ongeacht uw besturingssysteem ziet u het standaard Dropbox-venster met een lijst met recent gesynchroniseerde bestanden. Klik op het tandwielpictogram en klik vervolgens op "Voorkeuren".

Er verschijnt een venster. Klik op het tabblad "Account" in dit venster en druk op de knop met het label "Selective Sync".

Hierna verschijnt een subvenster waarin u specifieke mappen of submappen kunt uitschakelen. Schakel alles uit dat u niet wilt synchroniseren met de computer die u momenteel gebruikt. Ik deel een account met mijn vrouw, zodat ik bijvoorbeeld haar werkmap kan uitschakelen.

Als u het vinkje bij een map verwijdert, wordt die map niet uit de cloud of een andere computer verwijderd: dit alles voorkomt dat de betreffende map wordt gesynchroniseerd de computer die u momenteel gebruikt. Als er bestanden zijn die u niet op andere computers wilt, moet u dit proces op die computers herhalen.

Nadat u hebt gekozen welke mappen niet moeten worden gesynchroniseerd, klikt u op 'Update'. Dropbox zal u vragen te bevestigen jouw beslissing, leg uit wat het betekent.

Dropbox zal dan aan de slag gaan met het verwijderen van de bestanden die je niet hebt aangevinkt, en zal deze niet synchroniseren met deze computer totdat je de instelling terug hebt gezet. Zoals eerder vermeld, blijven de bestanden beschikbaar op internet en op alle andere computers die u hebt ingesteld met uw Dropbox-account.


Kunnen andere mensen mijn tweets gebruiken?

Kunnen andere mensen mijn tweets gebruiken?

Zolang u uw Twitter-account niet privé hebt gemaakt, is elke gedachte die u uitzendt, zichtbaar voor iedereen ter wereld. Teksten of foto's die u tweetyert, zolang ze origineel zijn, zijn uw en kunnen, behalve in specifieke omstandigheden, niet zonder uw toestemming worden gebruikt. Dus wat kunnen andere mensen doen met je tweets?

(how-top)

De Eero in bridge-modus gebruiken om de geavanceerde functies van uw router te behouden

De Eero in bridge-modus gebruiken om de geavanceerde functies van uw router te behouden

Het Eero Wi-Fi-systeem is bedoeld om uw huidige router te vervangen, maar als uw huidige router geavanceerde functies heeft die u vertrouwt Verder kun je de Eero in bridge-modus zetten, waardoor je je normale router kunt gebruiken, terwijl je nog steeds de geweldige wifi-dekking van mesh krijgt. Afhankelijk van hoe je netwerk is opgezet, kun je een aantal conflicten tegenkomen waar de twee zijn stompkoppen.

(how-top)