nl.phhsnews.com


nl.phhsnews.com / Netwerkdeling instellen op macOS, zonder uw gebruikersnaam en wachtwoord te delen

Netwerkdeling instellen op macOS, zonder uw gebruikersnaam en wachtwoord te delen


Bestanden delen via het netwerk is handig, maar niet zonder risico's. Als u machtigingen open laat, kan iedereen in het netwerk al uw bestanden zien, wat niet ideaal is op grote netwerken. Maar als u dingen afsluit, moet u het gebruikersaccount van uw Mac delen met iedereen die toegang tot de bestanden nodig heeft. Dat is niet ideaal om allerlei redenen.

Daarom moet u een alleen-gebruikers-account voor delen instellen in macOS. Dit is een account dat volledig bestaat voor toegang tot bestanden op je Mac via het netwerk. Je kunt dit account niet gebruiken om lokaal in te loggen op de Mac en software uit te voeren, maar je kunt het gebruiken om door gedeelde mappen te bladeren en deze te pakken. Het is de perfecte manier om veilig bestanden te delen via het netwerk, zonder uw primaire gebruikersnaam en wachtwoord te delen.

Stap één: Alleen een gebruikersaccount voor delen maken

RELATED: Meerdere gebruikersaccounts instellen in macOS

Om aan de slag te gaan, gaan we een gebruikersaccount voor alleen delen maken. We hebben u laten zien hoe u meerdere gebruikersaccounts kunt instellen, en dat is eigenlijk wat we hier doen. Houd er rekening mee dat alleen beheerdersaccounts nieuwe gebruikersaccounts kunnen maken: als u geen beheerder bent, moet u een account kiezen.

Open eerst Systeemvoorkeuren en ga vervolgens naar "Gebruikers".

Klik op de vergrendeling linksonder om de foto's te ontgrendelen.

U wordt gevraagd om uw wachtwoord of om vingerafdrukken als u Touch ID gebruikt. Daarna zullen de "+" en "-" knoppen boven het slot niet meer grijs worden weergegeven; klik op "+" om een ​​nieuw account te maken.

Het bovenste veld is het belangrijkste voor onze doeleinden: u moet een "alleen-delen" -account maken, dus klik op dat vervolgkeuzemenu en klik op "Alleen delen".

Kies hiertoe een gebruikersnaam en wachtwoord en klik vervolgens op "Create User".

In tegenstelling tot andere accounts hebben accounts die alleen worden gedeeld geen echte instellingen in het paneel Gebruikers en groepen.

Zo lang omdat er 'Alleen delen' staat, hebt u een account ingesteld.

Stap twee: Schakel Bestandsdeling in

Vervolgens gaan we het delen van bestanden via het netwerk inschakelen. Ga terug naar de hoofdpagina van Systeemvoorkeuren en klik vervolgens op "Delen".

Controleer in het linkerdeelvenster of "Bestanden delen" is ingeschakeld door het aan te vinken.

Bestanden delen is nu ingeschakeld! Als u van plan bent om bestanden te delen met Windows-computers, zorg er dan voor dat u ook op "Opties" klikt om een ​​paar geavanceerde instellingen te openen.

Recente versies van macOS staan ​​standaard op SMB, wat het bestandsdelingsformat is dat door Windows wordt gebruikt. Om u aan te melden vanaf Windows-machines, moet u echter Windows-bestanden delen inschakelen voor het account voor alleen delen dat u in stap één hebt gemaakt. Klik op het selectievakje naast de naam en u wordt om uw wachtwoord gevraagd.

Niet dat dit niet om uw beheerderswachtwoord vraagt; typ in plaats daarvan het wachtwoord dat u uw account voor alleen delen gaf.

Stap drie: specifieke mappen instellen om te delen

Bestanden delen is ingeschakeld, nu is het tijd om enkele bestanden te delen. Klik op de knop '+' onder de lijst met gedeelde mappen.

u wordt gevraagd welke map u wilt delen. Blader naar de gewenste map en klik op "Toevoegen"

Uw map bevindt zich nu in het venster "Gedeelde mappen".

Klik erop en klik vervolgens op de knop "+" onder het paneel "Gebruikers".

Kies uw account voor alleen delen uit de lijst en klik vervolgens op "Selecteren".

Standaard kan het account bestanden lezen, niet wijzigen. Je kunt het het beste op deze manier laten staan ​​als je alleen bestanden deelt, maar je hebt wel de mogelijkheid om dingen te wijzigen.

Gefeliciteerd, je hebt nu een deelaccount ingesteld en een map gedeeld! Herhaal stap drie voor alle andere mappen die u wilt delen.

Toegang tot uw gedeelde map vanaf een andere Mac

Toegang tot uw gedeelde map vanaf een andere Mac is niet moeilijk. Open de Finder en ga naar 'Netwerk'. U zou uw computer moeten zien staan.

Klik erop en meld u aan met het alleen-account voor delen dat u eerder hebt gemaakt.

Als alles werkte, zou u uw gedeelde mappen moeten zien.

Je kunt nu bestanden van deze Mac pakken.

Toegang tot je gedeelde map vanuit Windows

We hebben je laten zien hoe je bestanden van macOS naar Windows kunt delen, en de bovenstaande stappen zouden in principe moeten werken. Open Windows Verkenner op een Windows-computer en ga vervolgens naar het gedeelte Netwerk. U zou uw Mac moeten zien worden weergegeven.

Dubbelklik op uw Mac en voer vervolgens het alleen-delen-wachtwoord in dat u hebt gemaakt.

Vervolgens moet u uw gedeelde mappen zien.

U bent binnen! Pak alle bestanden die je nodig hebt.


Hoe Facebook-video's te stoppen om automatisch geluid af te spelen

Hoe Facebook-video's te stoppen om automatisch geluid af te spelen

In de eindeloze zoektocht van Facebook om uw leven "beter" te maken (waar beter heeft een zeer subjectieve betekenis), heeft het een functie toegevoegd aan zijn mobiel app die automatisch geluid laat horen wanneer een video start. Als je deze vervelende functie liever uitschakelt, kun je het volgende doen: De Facebook-app heeft gebruikers van deze nieuwe functie op het volgende splash-scherm gewezen, waarbij ze erop wijzen dat wanneer video's worden afgespeeld in de nieuwsfeed, het geluid wordt weergegeven on.

(how-top)

Opmerkingen op je Instagram-berichten uitschakelen

Opmerkingen op je Instagram-berichten uitschakelen

Instagram is voor het grootste deel een aardig sociaal netwerk. Mensen neigen ernaar de goede dingen die in hun leven gebeuren te posten, in plaats van te tieren over alles wat er mis is met de wereld. Het houdt de dingen positief. Zelfs nog, er zijn momenten waarop je iets zou willen posten en het zo maken dat mensen geen commentaar kunnen geven.

(how-top)