nl.phhsnews.com


nl.phhsnews.com / De privacyinstellingen van je PlayStation 4 aanpassen

De privacyinstellingen van je PlayStation 4 aanpassen


Sony's PlayStation 4 heeft een dashboard in sociale media-stijl. Je vrienden kunnen je PlayStation-activiteit bekijken samen met je echte naam en je account is mogelijk te vinden voor je Facebook-vrienden als je je PlayStation 4 hebt gekoppeld aan Facebook.

Je kunt deze privacyinstellingen beheren via het instellingenscherm van je PlayStation 4, pas deze aan naar wat je maar prettig vindt.

Om toegang te krijgen tot deze instellingen, ga je naar het startscherm van je PlayStation 4, druk je op "Omhoog", scroll je naar rechts en selecteer je het pictogram "Instellingen".

Selecteer "PlayStation Netwerk- / accountbeheer "op het scherm Instellingen om toegang te krijgen tot uw accountopties.

Beheer Facebook en andere sociale media-accounts

Selecteer" Link met andere services "om te bepalen of uw PlayStation 4 is gekoppeld aan sociale-mediaservices zoals Facebook, Twitter, YouTube en Dailymotion.

Hier kunt u de services kiezen die aan uw account zijn gekoppeld. Met deze services kun je voornamelijk screenshots en videoclips op je sociale media-pagina's plaatsen en de PlayStation 4 zal niets delen zonder je toestemming. Meld je echter aan bij Facebook en je Facebook-vrienden kunnen je PlayStation 4-account vinden.

GERELATEERD: Ouderlijk toezicht inschakelen op je PlayStation 4

Je kunt precies aanpassen hoe Facebook-integratie werkt in de privacy instellingen, maar je kunt er ook voor kiezen om je Facebook-account hier te ontkoppelen als dat je stoort. Of, als u nog geen Facebook-integratie hebt opgezet en wilt, kunt u hier "Facebook" selecteren om in te loggen op Facebook.

Alleen hoofdaccounthouders kunnen sociale-mediarekeningen koppelen, niet gebruikers van subaccounts.

Beheer uw privacy-instellingen

Selecteer 'Privacy-instellingen' op het PlayStation Network / Account Management-scherm om toegang te krijgen tot de privacy-instellingen van uw PlayStation.

U moet het wachtwoord van uw PlayStation Network-account opgeven om door te gaan.

Nadat u bent ingelogd, ziet u vier categorieën: Uw ervaring delen, Verbinden met vrienden, Uw vriendenlijst en berichten beheren en Uw gegevens beschermen.

Uw ervaring delen

Het venster Uw ervaring delen bepaalt wie kun je je PlayStation 4-gerelateerde activiteiten bekijken. Hier zijn twee opties: Activiteiten en trofeeën.

Activiteiten laten zien wat je doet op je PlayStation 4. Dit omvat welke games je speelt, welke video's je bekijkt en welke trofeeën je verdient in videogames. Standaard kunnen 'vrienden van vrienden' deze informatie bekijken. Dit betekent mensen met wie je vrienden bent en met wie ze vrienden zijn. Je kunt het echter beperken tot alleen vrienden of helemaal niemand - of zelfs iemand deze informatie laten zien.

Op een PlayStation zijn 'trofeeën' het equivalent van prestaties op platforms zoals Microsoft's Xbox en Valve's Steam. Je verdient ze voor het boeken van vorderingen, het voltooien van games en andere prestaties. Standaard kan iedereen de trofeeën zien die je hebt verdiend. U kunt deze informatie echter beperken tot vrienden van vrienden, alleen vrienden of helemaal niemand. Je kunt er ook voor kiezen om trofeeën uit specifieke spellen uit te sluiten als je niet wilt dat je vrienden weten dat je een specifiek spel hebt gespeeld.

Verbinden met vrienden

Het scherm Verbinden met vrienden bepaalt wie je vriendenverzoeken mag sturen, wie kan je echte naam zien, of mensen je PlayStation-account kunnen vinden door naar je echte naam te zoeken en aan de hand waarvan je je PlayStation-account aanbeveelt.

Iedereen kan je standaard een vriendschapsverzoek sturen. Alleen goede vrienden van je goede vrienden, vrienden die een zoektocht naar vrienden hebben geaccepteerd en toestemming hebben gekregen om je echte naam te zien, kunnen je echte naam en profielfoto bekijken. Niemand kan je vinden door naar je echte naam te zoeken. Je PlayStation 4 raadt je alleen aan om contact te maken met goede vrienden van je beste vrienden.

Deze instellingen zijn standaard tamelijk privé, maar je kunt ervoor kiezen om ze minder te maken. Je kunt mensen je laten vinden door naar je echte naam te zoeken als je meer vindbaar wilt zijn voor mensen die je kennen en deel je echte naam met meer gamers. Of u kunt ze aanhalen, zodat mensen u geen vriendschapsverzoeken kunnen sturen en ervoor zorgen dat uw echte naam helemaal niet op consoles van andere mensen wordt weergegeven.

Als je je PlayStation 4 hebt verbonden met je Facebook-account, kun je ook aanpassen of je PlayStation Network-account wordt aanbevolen aan je Facebook-vrienden via de functie "Players You Knowed".

Je vriendenlijst en berichten beheren

Het scherm Uw vriendenlijst en berichten beheren bepaalt wie uw vriendenlijst mag bekijken en wie uw echte naam en profielfoto in games kan zien. Het bepaalt ook wie je vriendenverzoeken, verzoeken om je gameplay te bekijken en berichten kunt sturen.

Vrienden van vrienden kunnen standaard je vriendenlijst bekijken en alleen goede vrienden kunnen je echte naam in games zien. Iedereen kan je een vriendschapsverzoek of -bericht sturen, terwijl alleen vrienden een verzoek kunnen verzenden om je gameplay te bekijken.

Je kunt deze instellingen hier aanpassen - je zou bijvoorbeeld kunnen voorkomen dat je vrienden je vriendenlijst bekijken en deze privé maken . Als u geen berichten wilt ontvangen van mensen die geen vrienden van u zijn, kunt u uw PS4 alleen inkomende berichten laten ontvangen van vrienden.

De optie "Vriendverzoeken" hier is dezelfde optie als in Verbinden met vrienden scherm hierboven. Het is hier slechts gedupliceerd om het gemakkelijker te vinden te maken, omdat het logisch is in beide secties.

Uw informatie beschermen

Het scherm Protecting Your Information geeft u een enkel scherm waarmee u eenvoudig kunt bepalen waar uw echte naam wordt weergegeven, en wie je kan vinden door aanbevelingen.

Als je de bovenstaande secties hebt doorgenomen, zul je merken dat dit scherm alleen dezelfde opties bevat als op de schermen hierboven. Deze instellingen voor persoonlijke informatie bevinden zich op één plek, zodat u ze gemakkelijk kunt vinden en ze allemaal tegelijk kunt wijzigen.


Veel van deze functies zijn afhankelijk van wie u bevriend bent. Ga naar het startscherm van je PS4, druk op de knop 'Omhoog' om toegang te krijgen tot de rij met pictogrammen boven aan het scherm en selecteer 'Vrienden' om je vriendenlijst te openen. Je kunt je vriendenlijst bekijken, vrienden verwijderen, vrienden zoeken, en voeg ze vanaf hier toe.


Beschrijvingen toevoegen aan Safari Bladwijzers

Beschrijvingen toevoegen aan Safari Bladwijzers

Als u al een tijdje op internet surft, heeft u waarschijnlijk een indrukwekkend aantal bladwijzers verzameld. Het probleem is dat je misschien bent vergeten waarom je ze in de eerste plaats hebt opgeslagen. Als je Safari gebruikt op macOS Sierra, bevat het nu een handige functie waarmee je beschrijvingen kunt toevoegen aan je bladwijzers, dus maanden of jaren vanaf nu, je vraagt ​​je niet af of je ze wilt bewaren of opruimen, of waarom je ze als eerste hebt gemarkeerd.

(how-to)

Hoe maak je een GIF van een video met behulp van Photoshop CC

Hoe maak je een GIF van een video met behulp van Photoshop CC

Heb je je ooit afgevraagd hoe die lange GIF's die je op sites als Imgur ziet, worden gemaakt? Vaak maken de videomakers een video, zetten ze het geheel om in een geanimeerde GIF en plaatsen ze vervolgens de tekst om het onderhoudend te maken.Nu leert dit bericht je niet hoe je van het begin tot het einde die fraaie GIF's kunt maken, maar het leert je hoe je een video neemt en deze ten minste converteert naar een geanimeerde GIF

(How-to)