nl.phhsnews.com


nl.phhsnews.com / De prullenbak overslaan en bestanden direct verwijderen in OS X

De prullenbak overslaan en bestanden direct verwijderen in OS X


In Windows kunt u de Prullenbak veranderen in een prullenbak door de "Shift" -toets ingedrukt te houden om een ​​bestand permanent te verwijderen. Mac-gebruikers hebben niet zoveel geluk gehad, tot de release van OS X 10.11 El Capitan.

Het verwijderen van bestanden op OS X is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Tot de meest recente release moesten Mac-gebruikers bestanden naar de prullenbak verplaatsen en vervolgens de prullenmand leegmaken om deze permanent te verwijderen. Dat is slechts één extra stap en voor een besturingssysteem dat er prat op gaat dat het intuïtief en gebruiksvriendelijk is, heeft die ene extra stap niet zoveel zin. Gelukkig corrigeert El Capitan dat.

Stel dat u enkele items hebt die u wilt verwijderen. U selecteert ze en klikt vervolgens op het menu "Bestand". Normaal gesproken staat er "Verplaats naar prullenmand" maar als u de "Optie" ingedrukt houdt, verandert de selectie in "Onmiddellijk verwijderen ...".

U moet nog steeds bevestigen dat u de items wilt verwijderen met het resulterende dialoogvenster.

U kunt ook gewoon een sneltoets gebruiken. Selecteer uw item of items en druk vervolgens op Option + Command + Delete. Nogmaals, er verschijnt een bevestigingsvenster en je moet op "Verwijderen" klikken om het proces te voltooien.

Je kunt natuurlijk nog steeds de ouderwetse manier verwijderen, door ze naar de prullenbak te slepen en vervolgens te legen, maar als Als u de dingen een beetje wilt versnellen, kunt u het bevestigingsvenster omzeilen door op het Finder-menu te klikken, 'Voorkeuren' te selecteren en het selectievakje 'Waarschuwing weergeven voor het legen van de prullenbak' onder het tabblad 'Geavanceerd' uit te schakelen.

Onthouden , het verwijderen van bestanden op de manier is onmiddellijk en onomkeerbaar. Zodra ze weg zijn, zijn ze weg (behalve enkele moeilijke en niet altijd betrouwbare methoden voor gegevensherstel). Maar dat is ook het geval wanneer u de Prullenbak leegt.

Het gebruik van de menu-methode Bestand is niet per se handiger; in feite is het niet minder handig dan de Trash-methode, maar het gebruik van de sneltoets zal ongetwijfeld van pas komen voor veel oude Mac-gebruikers die toch al aan toetsenbordsnelkoppelingen gewend zijn.


Notitieblokken delen in Microsoft OneNote 2016

Notitieblokken delen in Microsoft OneNote 2016

Microsoft OneNote 2016 is een geweldige gratis tool om notities te maken, niet alleen voor uzelf, maar ook als u samen met anderen aan notities en projecten wilt werken , zoals collega's of familieleden. We zullen u een paar verschillende manieren laten zien waarop u uw OneNote-notebooks kunt delen. GERELATEERD: Hoe OneNote 2016-notebooks met uw OneDrive-account te synchroniseren en overal toegang toe hebben Uw notities en notitieblokken delen in OneNote 2016 Zorg er met anderen voor dat uw notebook online met uw OneDrive-account wordt gesynchroniseerd, zodat anderen er toegang toe hebben.

(how-to)

Slide-over, gesplitste weergave en afbeelding in afbeelding uitschakelen op een iPad

Slide-over, gesplitste weergave en afbeelding in afbeelding uitschakelen op een iPad

Multitasking werd geïntroduceerd in iOS 9, zodat u meerdere apps tegelijkertijd op een iPad kunt gebruiken. Er zijn drie verschillende typen multitasking - Slide-Over, Split View en Picture-in-Picture - en ze zijn allemaal standaard ingeschakeld. GERELATEERD: Meerdere apps tegelijk op een iPad gebruiken Met de Slide-Over-functie kunt u communiceren met een tweede app in een deelvenster aan de rechterkant van het scherm (in staande of liggende modus) en met de functie Split-weergave kunt u de scheidingslijn tussen de apps slepen en communiceren met beide apps (alleen op nieuwere iPads, zoals de iPad Pro en iPad Mini 4, in liggende modus).

(how-to)