nl.phhsnews.com


nl.phhsnews.com / De NVIDIA's GeForce Experience verbergen In-Game Overlay-pictogrammen en Alt + Z-melding

De NVIDIA's GeForce Experience verbergen In-Game Overlay-pictogrammen en Alt + Z-melding


De nieuwste versie van NVIDIA's GeForce Experience-software brengt een nieuwe in-game "Share" -overlay die de oude versie vervangt "ShadowPlay" -functie. Installeer GeForce Experience 3.0, log in en je ziet elke keer dat je een game start een "Druk op Alt + Z om je gameplay te delen" pop-up en pictogrammen in de rechter benedenhoek van je scherm.

Wat zijn de pictogrammen en Melding voor?

GERELATEERD: Hoe u de grafische instellingen van uw pc-spellen zonder inspanning instelt

Deze pictogrammen verschijnen op uw scherm wanneer de NVIDIA Share-functie uw spel opneemt. Standaard registreert het altijd je gameplay voor de "Instant Replay" -functie.

De "Instant Replay" -functie van NVIDIA slaat automatisch de laatste vijf minuten van je gameplay op in een buffer. U kunt het aantal minuten dat u opslaat verhogen of verlagen, als u dat wilt. Wanneer je een spel speelt en er iets leuks gebeurt, kun je de overlay openen, op "direct opnieuw afspelen" klikken en op "Opslaan" klikken om het op te slaan als bestand op je computer. Als je GeForce Experience niet vertelt om je gameplay op te slaan, wordt er nooit iets opgeslagen op je harde schijf en wordt de tijdelijke buffer verwijderd.

Met andere woorden, dit werkt net als de automatische gameplay-opnamefunctie op de PlayStation 4 en Xbox One-consoles.

Dit is niet de enige manier om gameplay op te nemen. U kunt Direct herhalen uitschakelen en vervolgens de overlay openen om de functie "Opnemen" alleen te gebruiken wanneer u iets handmatig wilt opnemen. Zelfs als u de melding en pictogrammen uitschakelt, kunt u op elk gewenst moment op Alt + Z drukken om de Share-overlay te bekijken en te gebruiken.

De Alt + Z-melding verbergen

Om de "Druk op Alt + Z om te verbergen" te verbergen deel uw gameplay "meldingspop-up en voorkom dat deze elke keer dat u een game start, verschijnt, u moet de Share-overlay gebruiken.

Druk op Alt + Z om de Share-overlay te openen. Dit werkt zelfs als u zich niet in een game bevindt: de overlay verschijnt op uw Windows-bureaublad. Klik op het tandwielvormige pictogram 'Voorkeuren' aan de rechterkant van de overlay.

Blader omlaag naar het gedeelte 'Meldingen' en klik erop.

Stel de melding 'Overlay openen / sluiten' in op 'Uit'. U kunt de overlay vervolgens sluiten door op de "x" boven aan het scherm te klikken. De melding verschijnt niet wanneer u een game in de toekomst start.

De overlay-pictogrammen verbergen

Als u de pictogrammen niet wilt zien, hebt u een paar opties. U kunt Instant Replay volledig uitschakelen of Instant Replay ingeschakeld laten en de overlay-pictogrammen verbergen.

Optie één: Direct afspelen uitschakelen

U moet deze pictogrammen beheren via de overlay "Delen". Om het te starten, druk je op Alt + Z. Je kunt ook de toepassing GeForce Experience openen en op het pictogram 'Delen' links van je naam klikken.

De functie 'Direct opnieuw spelen' is de enige gameplay-opnamefunctie die standaard is ingeschakeld. Als u Instant Replay niet wilt gebruiken, kunt u dit uitschakelen. Hierdoor verdwijnen ook de pictogrammen.

Als u Direct afspelen wilt uitschakelen, klikt u op het pictogram "Direct opnieuw afspelen" in de overlay en selecteert u "Turn Off".

Als u andere opnamefuncties van GeForce Experience hebt ingeschakeld, moet ze mogelijk vanaf hier uitschakelen voordat de pictogrammen verdwijnen.

U ziet een bericht 'Direct opnieuw afspelen is nu uitgeschakeld' in de rechterbovenhoek van uw scherm. De iconen verdwijnen onmiddellijk als je deze instelling bestuurt vanuit een spel.

GeForce Experience onthoudt deze verandering, zodat je deze verandering niet opnieuw hoeft te doen voor elke afzonderlijke game. Instant Replay wordt het hele systeem uitgeschakeld totdat u het opnieuw inschakelt.

Druk op Alt + Z om de overlay te sluiten en het afspelen te hervatten zonder dat de pictogrammen in de weg zitten.

Als u Instant Replay of een andere opnamefunctie zonder deze pictogrammen op het scherm wilt gebruiken, kunt u dit doen.

Open hiervoor de overlay met Alt + Z en klik vervolgens op het tandwielvormige " Voorkeuren "-pictogram aan de rechterkant van uw scherm. Selecteer "Overlays" in het menu dat verschijnt.

Selecteer de overlay "Statusindicator" en klik op "Uit". De pictogrammen in de rechterbenedenhoek van je scherm zullen onmiddellijk verdwijnen, zelfs als je Instant Replay of een andere GeForce Experience-opnamefunctie hebt ingeschakeld.

Je kunt nu games spelen zonder die altijd op het scherm te gebruiken.


LogMeIn Hamachi gebruiken om overal toegang tot uw bestanden te krijgen

LogMeIn Hamachi gebruiken om overal toegang tot uw bestanden te krijgen

Of u nu op het werk bent en een bestand op uw thuiscomputer bent vergeten, muziek wilt afspelen in een trein of gewoon wilt spelen verplaats sommige bestanden tussen uw computers, toegang tot uw bestanden vanaf elke locatie is een levensreddend. Wat we gaan doen is Hamachi downloaden en installeren, een netwerknaam en wachtwoord instellen en dan vanaf een andere computer lid worden van het netwerk.

(how-top)

Hoe u uw locatie snel kunt delen in een tekstbericht op Android

Hoe u uw locatie snel kunt delen in een tekstbericht op Android

Stel dat uw auto stuk gaat en u geen idee hebt waar u bent. Je zou iemand kunnen bellen en vertellen hoe je bij je kunt komen ... of je kunt gewoon een snelle tekst schieten met je exacte locatie vanuit Google Maps. Dit is eigenlijk een geweldige functie ingebouwd in de Google Berichten-app - de standaard SMS / MMS toepassing op Nexus- en Pixel-apparaten.

(how-top)